Anordna en lyckad konferens

Har du fått i uppgift att anordna en konferens? Då har du en hel del ansvar vilande på dina axlar. Att anordna och sätta ihop konferenser är väldigt kul, men det är också knepigt och kräver eftertänksamhet såväl som finess.

När det kommer till konferenser är det sällan de stora delarna som har betydelse, utan de små detaljerna. Genom att tänka efter innan ni drar igång kan du minska risken för misstag och öka chansen till ett lyckat event. Här nedan kan du läsa om fyra stycken tips som gör konferensen bättre, mer professionell och inte minst roligare för alla deltagare. En konferens är inte bara till för att diskutera företagets mål och visioner, utan är också ett sätt för personalen att stärka banden till varandra.

Lyckas med konferensen – 4 smarta tips

1. Börja planera i god tid

För att din konferens ska bli riktigt lyckad är det viktigt att du faktiskt planerar och tänker efter. Du bör lägga omsorg om detaljerna och starta i mycket god tid för att få så bra förutsättningar som möjligt. Gör du det minskar du också risken för att glömma något viktigt som kan vara avgörande för hur hela konferensen går eller upplevs. Informera även deltagarna i god tid om när konferensen kommer äga rum, så att privatlivet inte blir lidande.

2. Välj en bra lokal eller anläggning

Är det storstadspuls och konferensrum i Stockholm som gäller eller vill ni hellre ta det lugnt ute på landet? Är du i behov av en stor eller en liten lokal och ska det vara nära till vatten, djur och natur? I Stockholm finns det många konferensrum att välja mellan som blir det perfekta valet för ditt ändamål. Vi rekommenderar att du börjar söka efter konferensrum Stockholm så snart som möjligt.

3. Resplan – effektivitet och prisvärt

Är det en större konferens och många deltagare behöver du börja planera resplanen så snart du bara kan. Fundera på om ni ska ta tåg, taxi eller kanske till och med chartrad buss. Ligger lokalen långt från hemmaplan kanske ni till och med behöver ta flyg eller båt. Här är det viktigt att ni försöker spara in på både tid och pengar.

4. Kombinera nytta med nöje för ett bättre fokus

Att sitta många timmar på möte kan få vem som helst att börja nicka till och gäspa, därför är det viktigt att ni tar regelbundna pauser för att få tillbaka fokus. För att en konferens ska bli lyckad är det även en god idé att blanda nytta med nöje och ha roligt tillsammans emellanåt. Här kan du med fördel planera in några spännande och roliga aktiviteter, men kom ihåg att välja alternativ som alla har möjlighet att ta del av och delta i.