Hitta rätt kontor för ditt företag

Det finns inget kontor som passar alla företag, och du bör därför ta dig en ordentlig funderare på vilken typ av kontorslokal som passar dig och ditt företagande. Det gäller oavsett om du arbetar på egen hand eller har kollegor som gör dig sällskap på kontoret. Nu för tiden finns det kontorslokaler som passar alla företag och behov, och det blir allt vanligare med modernare lösningar.

Oavsett om du vill Hyra Kontor som delas med andra eller om du vill hyra en kontorslokal enbart för ditt företag, så behöver det inte vara så krångligt som du kanske tror. Hur du avgör vad som lämpar sig för ditt företag beror till stor del på hur viktig lokaliseringen, priset och avskildheten är.

Kontor för flera arbetare

Om du inte är den enda som arbetar på ditt företag är givetvis storleken på kontoret en fråga. Ni kan då titta på olika kontorsrum eller kontorslokaler, med plats för antalet anställda ni behöver plats åt. Ett annat alternativ är om ett antal av de anställda föredrar att arbeta hemifrån och ni hyr flexibla eller fasta platser som till exempel coworking spaces eller kontorshotell för dem som inte har möjlighet att arbeta hemifrån.

Arbete som kräver diskretion

Om du har ett entreprenörskap som kräver att du sitter åtskilt från andra kan en egen kontorslokal vara svaret. Att arbeta på eget kontor i antingen en egen kontorslokal eller i hemmet kan vara ett bra alternativ om du har väldigt känsliga dokument och handlingar som du inte får riskera att de visas för obehöriga. Det kan även vara en bra idé om du har klienter som inte önskar bli sedda av obehöriga, om de är kända eller av andra sensitiva anledningar. Det kan i synnerhet behövas avsedda, stängda kontorsutrymmen för möten med klienter, så har företaget många möten kan det vara en fördel med en egen kontorslokal eller där det finns möjlighet att hyra möteslokaler. Ett eget kontorsrum kan också ge er den åtskildhet ni behöver, då ni kan ha rummet för er själva. Vill ni i stället vara helt åtskilda från andra företag så är en kontorslokal det ni söker. Då slipper ni dela ytor såsom kök och toalett med andra företag.

Vilken kontorslösning som lämpar sig bäst för ditt företag är det enbart du eller ni på företaget som kan ta ställning till. Coworking spaces eller kontorshotell är ofta ett ekonomisk och modernt alternativ som passar många företags behov. Du kan med fördel göra upp en lista med de för- och nackdelar som olika kontorslösningar skulle ha för företaget. På så sätt riskerar du inte att råka ta första bästa kontor som dyker upp, utan kan känna dig säker på att du valt en lösning just för företagets behov och önskemål. Detta är viktigt då det ofta kan vara långa förpliktelser när företag skriver hyresavtal för kontorslokaler.