Så kan du tjäna pengar på en mat- och vinblogg

Många letar efter enkla företagsidéer som kan genomföras hemma vid datorn och för en billig peng. Ett av de bästa tipsen för att komma i gång med en smidig och billig verksamhet är att starta en egen blogg. Du som dessutom är konnässör kan med fördel börja blogga om mat och vin – och tjäna pengar på det.

Skriv recept och recensera viner

Det största framgångsreceptet för en blogg är så klart att skriva om sådant som du älskar att göra. Om du går i gång på matlagning och vinprovning är detta alltså något som du faktiskt kan göra till din dagliga verksamhet genom att skriva recept, recensioner och inspirationsartiklar. Många söker exempelvis efter information om vin på nätet, och genom att recensera olika viner kan du träffa rätt i vad sökarna vill ha. Inspireras av tidningar som Allt om vin för att komma i gång med ditt eget bloggande.

Gör reklam för ingredienser

Till en början är det inte superenkelt att få till stånd vinsamarbeten. Men om du bloggar regelbundet om vin kommer det ge sig med tiden. Däremot är det ganska enkelt att få reklamsamarbeten som kan kopplas till mat- och vinupplevelser, som restaurangbesök och vinprovningar. Ansök om att få bli affiliate till något av de svenska upplevelsebolagen för att tjäna reklampengar. Ett annat sätt att få reklamintäkter är att skriva matrecept i stil med detta och att länka vidare till en matbutik i ingredienslistan. Även detta kan du göra som affiliate. Gå med i ett affiliateprogram för att börja tjäna pengar på din mat- och vinblogg.

Allt om företag