Företag inom fastighetsförvaltning

Många som startar eget företag har som mål att kunna jobba med det heltid. De flesta börjar såklart smått och växer sig sedan större. När det är dags att anställa fler kan det också vara dags att skaffa lokal eller kontor.

Det är vanligt att företag i början låter sina medarbetare arbeta hemifrån. Har du en egen firma kan du även göra avdrag i deklarationen om du jobbar hemma. För företag är det ett sätt att spara pengar genom att erbjuda anställda att jobba var de vill. Att hyra ett kontor kostar en hel del i månaden och det kanske inte är en lösning för alla företag. När det kommer till fastighetsförvaltning är det sällan en lugn stund.

Jobba hemifrån i en bostadsrätt

Nuförtiden är det också många som vill arbeta hemifrån då det finns många fördelar med det. För att köpa en bostadsrätt kan du ta hjälp av nabo.se då de förmedlar bostadsrätter och har hand om fastighetsförvaltning. När du jobbar hemifrån kan det vara bra att inreda ett hemmakontor. Det finns egentligen både för- och nackdelar med att jobba hemifrån. Fördelarna med att jobba på kontor är att du får umgås med andra människor. När du jobbar hemifrån kan det bli väldigt avskilt och ensamt. Många behöver den sociala biten för att kunna prestera bra i arbete. Detta är också en anledning till varför inte hemarbete passar alla. Vissa arbeten kan du heller inte utföra i hemmet, om du till exempel jobbar inom vård eller restaurang.

Digitalisering och framtiden

När det är dags att skaffa lokal eller kontor till ditt företag kan du inreda det precis som du vill. Det behöver inte vara ett jättedyrt kontor utan med rätt inredning kan det bli bra ändå. För fastighetsägare gäller det att hänga med i svängarna. Digitaliseringen har gjort att system har förbättrats. Använder du tjänsten som nabo.se kan du få hjälp med att digitalisera vardagen i din bostadsrättsförening. Hos nabo.se finns det över 250 stycken anställda inom olika områden som IT, juridik och fastigheter. När du tar hjälp av denna tjänst underlättar de vardagen för bostadsrättsföreningar och fastighetsägare. Det gör att du kan luta dig tillbaka medan de gör grovjobbet. Tillsammans jobbar ni mot ett gemensamt mål och föreningen får förhoppningsvis ett nytänkande kring hur vardagen i bostadsrättsföreningen kan vara. Ett exempel är att det är vanligt att digitalisera systemet för tvättstugan. Då kan boende boka sina tvättider via sin mobil istället för att springa till tvättstugan och boka.

Allt om företag