Bättre ekonomi: samla lånen och starta företag

För att få en bättre ekonomisk framtid måste du göra medvetna beslut och aktivt arbeta för det. Det finns egentligen bara två saker som du behöver fokusera på: minska utgifterna och öka inkomsterna. Genom att först samla dina lån och sedan starta företag med de pengar som du sparar har du redan kommit en bra bit på vägen.

Samla dina lån

Det första som du behöver göra är att samla dina lån. Ett viktigt första steg för att minska dina utgifter. Det innebär att en bank, som Nstart, ger dig ett lån som täcker alla dina mindre lån. Det nya lånet har lägre ränta, vilket medför att du betalar mindre i avbetalning varje månad. Du får alltså pengar över. Förutom lägre ränta minskar du risken för att få inkassobrev eftersom du bara har ett lån att betala av. Inte tre-sju lån. Gå in på Nstart och samla dina lån för ett minska dina månatliga räkningar och få en bättre framtid.

Minska på utgifterna

Förutom att samla dina lån måste du ta kontroll över dina andra utgifter för att de ska minska. Gå in på internetbanken och titta på köphistoriken. Vad lägger du pengar på? Gör en budget över bostad, försäkring, mat, kläder och nöje. Pengar som blir över varje månad lägger du på att snabbast möjligt betala av ditt stora lån med. Förmögna människor har inte lån, det har däremot fattiga medelsvenssons. Vill du verkligen få en bra framtid måste du vara lite hård mot dig själv. Du kommer bli förvånad hur snabbt du kan förbättra din ekonomi om du bara lägger dig vinn om det.

Öka inkomsterna med eget företag

Du behöver också öka dina inkomster. Det absolut bästa sättet är genom att starta företag vid sidan om ditt vanliga jobb. Gå ut på nätet och hitta inspiration och olika företagsidéer. Utgå från vad du gillar och kan. Försök inte tjäna snabba pengar, för det går sällan. Är du praktiskt lagd kan du börja städa, ta hand om trädgårdar eller erbjuda flyttjänst. Folk betalar mycket för att få praktiska sysslor utförda. Gillar du att vara på nätet kan du börja blogga, starta en webbshop eller Youtubekanal. Tycker du om att vara kreativ med händerna? Tillverka fina saker som du säljer på Etsy. Är du social? Starta ett företag inom service, som catering, bröllopsplanering eller jobba med telefonförsäljning hemifrån. Du kan behöva testa på olika företagsidéer innan du hittar en idé som fungerar för dig och ger dig inkomst.

Du kan också titta på vilka tillgångar du har. Äger du en bil kan du köra Uber. Har du en sommarstuga kan du hyra ut den. Finns det ett ledigt rum i bostaden kan du hyra ut den till en student för ett tag.